Heikant (Someren)

Plaats
Buurtschap
Someren
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Heikant (Someren)

Terug naar boven

Status

- Heikant is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Someren.

- De buurtschap Heikant valt deels onder het dorp Someren en deels onder het dorp Someren-Heide. Voor de postadressen valt het deel van de buurtschap dat onder het dorp Someren valt ook onder dat dorp, maar voor het Heidse deel van de buurtschap vallen de postadressen eveneens onder het dorp Someren (net als die van Someren-Heide zelf), omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek.

- De buurtschap Heikant heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Heikant ligt rond de wegen Heikantstraat, Vaarselstraat, De Hoof, Dellerweg (de drie hiervoor genoemde wegen voor zover gelegen Z en W van het water Kleine Aa), Voerweg, Kuilvenweg, Kuilerstraat (het gedeelte W en NW van het kruispunt met de Zonneweg), Sneppenweg en Parallelweg (het gedeelte NO van het kruispunt met de Kuilerstraat). De buurtschap ligt ZW van het dorp Someren, ZZO van het dorp Lierop, NW van het dorp Someren-Eind, NNW van het dorp Someren-Heide, NO van het dorp Sterksel en OZO van het dorp Heeze.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Heikant omvat ca. 90 huizen met ca. 225 inwoners.

Reactie toevoegen