Het Woud

Plaats
Buurtschap
Bergen NH
Regio Alkmaar Kennemerland
Noord-Holland

Het Woud

Terug naar boven

Status

- Het Woud is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de Regio Alkmaar, en in de streek Kennemerland, gemeente Bergen NH. Gedeelte onder het dorp Egmond aan den Hoef: t/m 30-6-1978 gemeente Egmond-Binnen, per 1-7-1978 over naar gemeente Egmond, in 2001 over naar gemeente Bergen NH.

- Buurtschap Het Woud valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Bergen, deels onder het dorp Egmond aan den Hoef.

- Buurtschap Het Woud heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap Het Woud ligt rond de wegen Herenweg (de N511; het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de Banweg in het Z en de driesprong van de Herenweg, ter hoogte van huisnummer 63, in het N), Banweg en Kleverlaan. De buurtschap ligt ZW van het dorp Bergen, ZO van het dorp Bergen aan Zee, N van het dorp Egmond aan den Hoef, NO van het dorp Egmond aan Zee, NW van het dorp Heiloo en W van de stad Alkmaar.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Het Woud 14 huizen met 91 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 50 huizen en ca. 20 vakantieaccommodaties, met ca. 125 inwoners.

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je B&B e.d. in omgeving Het Woud, met laagsteprijsgarantie!

Reactie toevoegen