Hoge Giessen

Plaats
Buurtschap
Molenlanden
Alblasserwaard
Zuid-Holland

Hoge Giessen

Terug naar boven

Status

- Hoge Giessen is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in de streek Alblasserwaard, gemeente Molenlanden. T/m 1985 grotendeels gemeente Hoornaar, deels gemeente Hoogblokland, in 1986 in zijn geheel over naar gemeente Giessenlanden, in 2019 over naar gemeente Molenlanden.

- De buurtschap Hoge Giessen valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Hoornaar, deels onder het dorp Hoogblokland.

- De buurtschap Hoge Giessen heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1840 Hooge Giessen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Hoge Giessen ligt rond de gelijknamige weg, voor zover gelegen buiten de dorpskern van Hoornaar. De buurtschap ligt Z, W en O van het riviertje de Kromme Giessen en ligt direct O van het dorp Hoornaar, NW van de dorpen Hoogblokland en Arkel, ZO van het dorp Noordeloos, W van de A27, ZZW van het dorp Meerkerk, ZW van het dorp Nieuwland, N van de stad Gorinchem en NO van het dorp Schelluinen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Hoge Giessen 2 huizen met 15 inwoners onder de gemeente Hoog-Blokland en 1 huis met 19 inwoners onder de gemeente Hoornaar. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 35 huizen met ca. 90 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Hoge Giessen 3, 5, 7.

Reactie toevoegen