Hoogeind (Oostelbeers)

Plaats
Buurtschap
Oirschot
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Hoogeind (Oostelbeers)

Terug naar boven

Status

- Hoogeind is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Oirschot. T/m 1996 gemeente Oost-, West- en Middelbeers.

- De buurtschap Hoogeind valt onder het dorp Oostelbeers. Voor de postadressen valt de buurtschap echter onder de postale plaats Oost-, West- en Middelbeers.

- De buurtschap Hoogeind heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Hoogeind ligt rond de wegen Hoogeindseweg, Hillestraat (het gedeelte van deze straat O van het riviertje de Kleine Beerze), Driehoek, Nieuwe Erven, De Maneschijn, Watermolenweg, Broekdijk, Sparrendijk, Dennendijk en Berkdijk. De buurtschap ligt direct ZO van het dorp Oostelbeers, O van het dorp Middelbeers, ZW van het dorp Oirschot, NO van het dorp Westelbeers, NW van het dorp Wintelre, NNW van Eindhoven Airport en het dorp Vessem en ZO van het dorp Haghorst.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Hoogeind omvat ca. 85 huizen met ca. 215 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Buurtschap Hoogeind heeft 2 gemeentelijke monumenten.

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je B&B e.d. in omgeving Hoogeind, met laagsteprijsgarantie!

Reactie toevoegen