Horzik

Plaats
Buurtschap
Sint-Michielsgestel 's-Hertogenbosch
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Horzik

Terug naar boven

Status

- Horzik is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, in grotendeels de gemeente Sint-Michielsgestel, en deels de gemeente 's-Hertogenbosch.

- De buurtschap Horzik valt grotendeels onder het dorp Maaskantje, deels onder het dorp Sint-Michielsgestel, en deels onder de stad 's-Hertogenbosch. De delen van de buurtschap die onder Sint-Michielsgestel en 's-Hertogenbosch vallen, vallen ook voor de postadressen onder die plaatsen, maar het deel van de buurtschap dat onder Maaskantje valt, valt, net als Maaskantje zelf, voor de postadressen onder Sint-Michielsgestel, omdat Maaskantje in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek.

- De buurtschap Horzik heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Horzik ligt rond de wegen Grote Molenstraat, Mugheuvelsteegje, Kleine Molenstraat, St.Jacobusstraat (het gedeelte van deze straat tussen de kruispunten met de Grote Molenstraat en de Kleine Molenstraat; W zijde), Donksestraat, Bosscheweg (het gedeelte van deze weg tussen het kruispunt met de Bramerslandstraat en huisnummer 37; W zijde), Keerdijk, Kloosterstraat, Horziksestraat, Nieuwe Dijk, Bosschebaan (de N617; het gedeelte van deze weg NW van de rotonde met de Hoogstraat), Brandsestraat, Krakensteinweg, Hoogstraat (deze straat voor zover gelegen buiten de bebouwde kommen van de dorpen Maaskantje en Sint-Michielsgestel) en Rotschotseweg. De buurtschap ligt direct ZW, direct W en direct NW van de dorpen Maaskantje en Den Dungen, Z van de A2 en de stad 's-Hertogenbosch, direct N en direct NNO van het dorp Sint-Michielsgestel en O van het dorp Vught.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Horzik (dan: Horsik) 29 huizen met 174 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 135 huizen met ca. 340 inwoners.

Reactie toevoegen