Hout (Geldrop)

Plaats
Buurtschap
Geldrop-Mierlo
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Hout (Geldrop)

Terug naar boven

Status

- Hout is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Geldrop-Mierlo. T/m 30-4-1921 gemeente Zesgehuchten. Per 1-5-1921 over naar gemeente Geldrop, in 2004 over naar gemeente Geldrop-Mierlo.

- De buurtschap Hout valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Geldrop.

- De buurtschap Hout heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al zouden de straatnamen Hout west en Hout oost je daar wel een vermoeden van kunnen geven.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Hout ligt rond de wegen Hout west, Hout oost, Bogardeind (het gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de wegen Emopad en Houterbrugweg), Emopad (het gedeelte van deze weg ter hoogte van het hiervoor genoemde kruispunt, bovendien alleen de ZW zijde), Barrier, Akert (het korte gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de Houterbrugweg) en de Zegge (de allernoordelijkste tak van deze weg, in de directe nabijheid van de A67). De buurtschap ligt direct Z van het dorp Geldrop, aan weerszijden, maar toch voornamelijk N van de A67, N van het dorp Heeze, ZO van de stad Eindhoven, ZW van het dorp Mierlo en de stad Helmond en ONO van het dorp Waalre.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Hout 37 huizen met 201 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 45 huizen, met ca. 115 inwoners.

Reactie toevoegen