Huij

Plaats
Buurtschap
Land van Cuijk
Noordoost-Brabant Land van Cuijk
Noord-Brabant

Huij

Terug naar boven

Status

- Huij is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente (en streek) Land van Cuijk. T/m 1993 gemeente Cuijk en Sint Agatha. In 1994 over naar gemeente Cuijk, in 2022 over naar gemeente Land van Cuijk.

- De buurtschap Huij valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Sint Agatha.

- De buurtschap Huij heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al zou de straatnaam Kleine Huij je daar wel een vermoeden van kunnen geven.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Huij ligt rond de wegen Hertraksestraat, Hantert, Heikantseweg, Kuilen (de twee hiervoor genoemde wegen voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Sint Agatha), Kleine Huij, Drogesestraat, Waltersbos, Dodenberg, Heerstraat (het gedeelte tussen de wegen Hantert en Kerkenhuisweg), De Stappert, Groeneweg en Hapseweg (Z gedeelte). De buurtschap ligt ZW van het dorp Sint Agatha, ZO van het dorp Cuijk, NW van het dorp Oeffelt en NO van het dorp Haps.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Huij omvat ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Reactie toevoegen