Huisvennen

Plaats
Buurtschap
Baarle-Nassau
West-Brabant Baronie en Markiezaat
Noord-Brabant

Huisvennen

Terug naar boven

Status

- Huisvennen is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, en daarbinnen in de streek Baronie en Markiezaat, gemeente Baarle-Nassau.

- De buurtschap Huisvennen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Baarle-Nassau.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Huisvennen ligt rond de gelijknamige weg, wat een zijweg is van de Bredaseweg (de weg van Baarle-Nassau naar Chaam), NW van Baarle-Nassau.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De weg Huisvennen omvat 6 panden, en nabij deze weg vallen enkele panden aan de Bredaseweg ook nog tot de buurtschap te rekenen.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- De Gaarshof (Bredaseweg 39) heette tot 1967 Het Hooghuis. Het was een landhuis, in 1873 gebouwd in opdracht van de familie Mayer-van den Bergh. In 1931 is het pand aangekocht door de congregatie van de fransiscaner broeders van het Heilig Kruis om er thuislozen op te vangen. Tegenwoordig is het een vestiging van Stichting Maatschappelijk Opvang Breda e.o. (SMO), als woonvoorziening voor voormalige dak- en thuislozen. Bedrijven kunnen eenvoudige werkzaamheden uitbesteden aan de werkplaats van De Gaarshof. Daarmee kunnen cliënten van de SMO werkervaring opdoen. Het onderhoud van het grote buitenterrein met zijn talrijke bomen en struiken levert eveneens voor menig bewoner een zinvolle tijdsbesteding op. Daarnaast zijn er diverse creatieve en recreatieve ruimten. - Reportage over De Gaarshof.

Reactie toevoegen