Installeer de app

Plaatsengids.nl is een zogeheten 'responsive design website'. Dat wil zeggen dat hij dus geschikt is voor - en zich aanpast aan - het formaat van een pc, laptop, tablet en mobiel, en werkt onder alle besturingssystemen en browsers. Daarom is er geen aparte 'app' voor (nodig) in 'app stores'. Voordeel voor ons is dat het beheer een stuk eenvoudiger is, omdat we maar één versie van de site hoeven te onderhouden. Voordeel voor jou is dat het ook veel kosten bespaart, en daarmee een van de elementen is waardoor we het voor jou gratis kunnen houden.

Je kunt de site wél, net als alle andere sites, als 'favoriet', 'bladwijzer' of 'snelkoppeling/icoon' op je mobiel bij je andere apps zetten. Zodat het er wel uitziet en zich gedraagt als een app. Zodat je niet steeds het www-adres hoeft in te tikken maar de site direct als icoon kunt aanklikken. Voor wie niet weet hoe dat - in het algemeen, dús ook bij onze site - moet, hebben we daarvoor hieronder een instructie opgenomen. Omdat dat bij iedere browser net even anders werkt, is dat ook een instructie per soort browser.

Terug naar boven

Snelkoppeling voor de site in Google Chrome (Android)

(deze is het handigst; hiermee krijg je een snelkoppeling als icoon bij je andere apps):
1. Ga naar Plaatsengids.nl.
2. Druk rechtsbovenaan op de knop met de 3 stippen. Je krijgt een aantal menu's te zien.
3. Kies het menu 'Toevoegen aan Startscherm'.
4. Je krijgt een nogal lange titel te zien, wat niet handig is als tekst voor onder je snelkoppeling-icoon. Haal daarom alle tekst die vóór 'Plaatsengids.nl' staat weg, zodat je alleen dát als titel voor je snelkoppeling overhoudt.
5. Kies 'Toevoegen'. Klaar! Plaatsengids.nl staat nu als snelkoppeling bij je andere apps.

Terug naar boven

Snelkoppeling voor de site in standaard browser (Android)

(= de blauwe wereldbol)
(hiermee sla je hem op als 'favoriet' bij de andere favorieten in je browser):
1. Ga naar Plaatsengids.nl.
2. Druk rechtsbovenaan op de knop met het sterretje (= Favorieten).
3. Kies 'Favoriet toevoegen'.
4. Je krijgt een nogal lange titel te zien, wat niet handig is als tekst voor onder je Favorieten-icoon. Haal daarom alle tekst die vóór 'Plaatsengids.nl' staat weg, zodat je alleen dát als titel voor je snelkoppeling overhoudt.
5. Druk op 'Opslaan'. Klaar! Plaatsengids.nl staat nu als snelkoppeling bij je andere Favorieten.

Terug naar boven

iPhone / iPad (iOS)

- Er zijn 3 manieren om een favoriete website snel te openen op een iPhone of iPad. Je kunt er een 'favoriet' van maken, een 'bladwijzer (bookmark)' of een 'snelkoppeling (shortcut)' op het beginscherm. Onder de link wordt e.e.a. toegelicht. Een favoriet, bladwijzer of snelkoppeling moet je uiteraard een naam geven. Waarschijnlijk wordt er als suggestie een heel lange naam gegeven. Dat is niet handig. Die moet je even inkorten tot 'Plaatsengids'.