Kattenberg

Plaats
Buurtschap
Oirschot
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Kattenberg

Terug naar boven

Status

- Kattenberg is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Oirschot.

- De buurtschap Kattenberg valt onder het dorp Spoordonk, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Oirschot.

- De buurtschap Kattenberg heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kattenberg ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Bekersberg, Kattenbergsesteeg, Oirschotsebaan (het gedeelte van deze weg tussen de minirotonde bij de Oirschotsebaan en rond het kruispunt met de weg Kattenberg) en Geeneindseweg. De buurtschap ligt aan weerszijden van de A58 (maar voornamelijk N daarvan), W van het dorp Spoordonk, NW van het dorp Oirschot, ZO van de dorpen Moergestel en Oisterwijk, NO van het dorp Haghorst, N van het dorp Middelbeers en NNW van het dorp Oostelbeers.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Kattenberg omvat ca. 45 huizen met ca. 115 inwoners.

Reactie toevoegen