Kerkeind (Deurne)

Plaats
Buurtschap
Deurne
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Kerkeind (Deurne)

Terug naar boven

Status

- Kerkeind is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Deurne. T/m 1925 gemeente Deurne en Liessel.

- De buurtschap Kerkeind valt grotendeels onder het dorp Deurne en voor een heel klein deel onder het dorp Walsberg. Voor de postadressen valt de buurtschap onder het dorp Deurne.

- De buurtschap Kerkeind heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kerkeind ligt rond de wegen Kerkeindseweg (het gedeelte ZW van het kruispunt met de Walsbergseweg), Walsbergseweg (het gedeelte ZO van het kruispunt met de Kerkeindseweg, en voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Deurne, kern Walsberg), Kouwenhoekseweg, Bakelseweg (de N604; het gedeelte Z van het kruispunt met de wegen Strijpen en Voortseweg, en voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Deurne), Leemweg, Helmondsingel (de N270; het gedeelte O vanaf huisnummer 42, en daarna, ter hoogte van de weg Florijn, in O richting), Schalkertweg, Oude Bakelseweg, Strijpsebaan, Bruggenseweg (het gedeelte tussen de wegen Strijpsebaan en Bakelseweg (de N604)) en Roomweg. De buurtschap ligt direct N van het dorp Deurne en direct W van het dorp Walsberg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Kerkeind omvat ca. 80 huizen met ca. 200 inwoners.

Reactie toevoegen