Kleinder Liempde

Plaats
Buurtschap
Boxtel
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Kleinder Liempde

Terug naar boven

Status

- Kleinder Liempde is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Boxtel.

- De buurtschap Kleinder Liempde valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Boxtel, en dus niet, zoals je wellicht zou verwachten, onder het dorp Liempde.

- De buurtschap Kleinder Liempde heeft (fraaie) plaatsnaamborden, met informatiepaneel, en ligt, omdat het geen officiële, blauwe komborden zijn, buiten de bebouwde kom.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kleinder Liempde ligt rond de bijna gelijknamige weg Kleinderliempde en rond de wegen Everbos, Keulsebaan (het gedeelte van deze weg tussen het kruispunt met de weg Peerkesbos, nabij de A2, en de spoorweg), Liempdseweg, Hulserstraatje, Goorestraat, Eindhovenseweg (het gedeelte van deze weg Z van de rivier de Dommel), De Oorsprong, De Beeken (met uitzondering van het gedeelte van deze weg rondom het kruispunt met de Lagevoortseweg), Oirschotseweg (het gedeelte van deze weg NO van de spoorweg), Doreleijersweg, Ramsteeg en Parallelweg Zuid (het gedeelte van deze weg Z van huisnummer 35). De buurtschap ligt direct Z van het dorp Boxtel, NW van de dorpen Liempde en Boskant, ONO van het dorp Lennisheuvel, NNW van het dorp Best, NNO van het dorp Oirschot en NO van het dorp Spoordonk.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Kleinder Liempde (dan: Kleiner Liempde) 50 huizen met 269 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 85 huizen met ca. 215 inwoners.

Reactie toevoegen