Koggenland

Gemeente
Koggenland
West-Friesland
Noord-Holland

Koggenland

Terug naar boven

Status

- Koggenland is een gemeente in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland.

- De gemeente is in 2007 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Obdam en Wester-Koggenland.

- De gemeente omvat de dorpen Avenhorn, Berkhout, De Goorn (gemeentehuis), Grosthuizen, Hensbroek, Obdam, Oudendijk, Rustenburg (grotendeels), Scharwoude, Spierdijk, Ursem (grotendeels) en Zuidermeer, en de buurtschappen Baarsdorpermeer, Berkmeer, Bobeldijk, De Hulk (deels), Kathoek, Lekermeer (deels), Noord-Spierdijk, Noorddijk, Noordermeer, Obdammerdijk, Oosteinde, Oostmijzen, Wogmeer en Zuid-Spierdijk. In totaal zijn dit 12 dorpen en 14 buurtschappen.

- Wapen van de gemeente Koggenland.

- Foto's van de plaatsnaamborden in de gemeente Koggenland.

- Na een burgemeesterschap van bijna zes jaar, heeft dhr. Posthumus eind maart 2019 afscheid genomen van de gemeente Koggenland. Hij is opgevolgd door Jan Franx, als waarnemend burgemeester. Sinds september 2020 is Monique Bonsen de burgemeester.

Terug naar boven

Ligging

De gemeente Koggenland ligt in het O aan het Markermeer en door het O van de gemeente loopt de A7. De gemeente ligt verder N en NW van de dorpen Schardam, Oosthuizen en Beets, N van de dorpen Noordbeemster en Westbeemster, N en NO van het dorp Schermerhorn, O en NO van het dorp Stompetoren, O van de stad Heerhugowaard en het dorp Oterleek, O en ZO van de dorpen Veenhuizen en De Noord, ZO van het dorp Oude Niedorp, Z van de dorpen Wadway, Spanbroek, Opmeer, Hoogwoud en Sijbekarspel, Z en ZW van de dorpen Wognum en Benningbroek, ZW van het dorp Nibbixwoud en W en ZW van de stad Hoorn en de dorpen Zwaagdijk-West, Zwaag en Blokker.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De gemeente Koggenland omvat ca. 9.000 huizen met ca. 22.500 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Gemeente: - Officiële site van de gemeente Koggenland. - Nieuws van de gemeente op Facebook. - Nieuws van de gemeente op Twitter.

- Nieuws: - Actualiteiten uit de kernen van de gemeente Koggenland op Facebook.

- Muziek: - Hou je van naar muziek luisteren? Maar zou je ook heel graag zelf muziek willen máken? Muziekschool Koggenland helpt je deze wens in vervulling te laten gaan. Ze bieden muzieklessen voor jong en ouder, gegeven door professionele docenten. Muziekmaken ontwikkelt onze hersenen op tal van gebieden. Met andere woorden: Muziek maakt slim! Het is bewezen dat kinderen die muziekmaken en muziekles volgen beter presteren op school dan kinderen die dat niet doen. Bovendien is het volgen van muziekles een sociale aangelegenheid, het bevordert integratie en levert veel plezier op. Meer over muziek en het effect daarvan op o.a. het brein vind je onder de link. De muziekschool is ontstaan vanuit een toenemende vraag naar muzieklessen voor verschillende instrumenten. Oprichter Patrick Rus geeft al sinds 1996 piano- en keyboardlessen in De Goorn, het hart van deze gemeente. Verder kun je er terecht voor o.a. zangles, saxofoonles, vioolles, dwarsfluitles en harples.

- Sport: - Schaatstrainingsgroep Koggenland traint o.a. op de kunstijsbaan in Hoorn. Ze nemen deel aan wedstrijden door het hele land.

- Duurzaamheid: - De gemeente werkt aan een Zonneparkenbeleid, waarin zij verwoordt waar zij wel en niet zonneparken wenst/toestaat en waarom. Zie concept-Zonneparkenbeleid d.d. februari 2018.

Reacties

(2)

Deze informatie is achterhaald, Inmiddels is Monique Bonsen de nieuwe burgemeester.

Dank voor uw actualisering. Dat is 'vers van de pers'. Ik heb het aangepast en ook de inmiddels 'dode links' aldaar vervangen door en aangevuld met werkende links.
Met vriendelijke groet, Frank van den Hoven, hoofdredacteur Plaatsengids.nl

Reactie toevoegen