Koningshoeven

Plaats
Buurtschap
Tilburg
Hart van Brabant
Noord-Brabant

Koningshoeven

Terug naar boven

Status

- Koningshoeven is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant, gemeente Tilburg.

- De buurtschap Koningshoeven valt, ook voor de postadressen, deels onder de stad Tilburg, deels onder het dorp Berkel-Enschot.

- De buurtschap Koningshoeven heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Koningshoeven ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Kempenbaan (de N269), Cenakel, IJsclubweg, Meierijbaan (het gedeelte van deze weg tussen het kruispunt met de Kempenbaan en het Wilhelminakanaal), Leijweg (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de Dokter Bloemenlaan), Dokter Bloemenlaan en Driehuizendijk, rond het kruispunt Hoevensekanaaldijk/Eindhovenseweg/Torentjeshoeve en rond de wegen Torentjeshoeve en Eindhovenseweg (die een ellipsvormig verloop heeft). De buurtschap is deels bedrijventerrein. De buurtschap ligt direct ZO van de stad Tilburg, aan weerszijden van het Wilhelminakanaal (W van de A65/A58 W, en O van de A65/A58 O ervan), aan weerszijden van het verkeersknooppunt De Baars (de A65/A58) en de A65/A58, Z van de A58, rond het watertje de Nieuwe Leij, ZZW van het dorp Berkel-Enschot, ZW van het dorp Oisterwijk, W van het dorp Moergestel, NW van het dorp Biest-Houtakker, NNW van het dorp Hilvarenbeek en ONO van het dorp Goirle.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Koningshoeven omvat ca. 150 huizen, ca. 20 bedrijfsgebouwen en ca. 295 woonzorgaccommodaties, met ca. 720 inwoners.

Reactie toevoegen