Kostverloren (Heerenveen)

Plaats
Buurtschap
Heerenveen
Fryslân

Kostverloren (Heerenveen)

Terug naar boven

Status

- Kostverloren is een buurtschap in de provincie Fryslân, gemeente Heerenveen. T/m 30-6-1934 grotendeels gemeente Aengwirden, deels gemeente Haskerland, per 1-7-1934 in zijn geheel over naar gemeente Heerenveen.

- De buurtschap Kostverloren valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Heerenveen.

- De buurtschap Kostverloren heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kostverloren ligt rond de gelijknamige weg en rond het gedeelte van de Leeuwarderstraatweg N van het kruispunt met de weg Windas en Z van de grens van de dorpsgebieden van Heerenveen en Nieuwebrug (iets Z van het kruispunt met de Dorpsstraat, O zijde). De buurtschap ligt O van het water Heeresloot, W van de A32 en ligt direct ZO van het dorp Nieuwebrug, ZO van de dorpen Haskerdijken en Vegelinsoord, NNW van het dorp Heerenveen, W van het dorp Luinjeberd, WZW van het dorp Tjalleberd, NW van het dorp Terband, N van het dorp Nijehaske en NO van het dorp Oudehaske.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Kostverloren omvat ca. 20 huizen, een handvol woonschepen en enkele bedrijfsgebouwen, met ca. 65 inwoners.

Reactie toevoegen