Koudenburg

Plaats
Buurtschap
Ooststellingwerf
Stellingwerven
Fryslân

Koudenburg

Terug naar boven

Status

- Koudenburg is een buurtschap in de provincie Fryslân, in de streek Stellingwerven, gemeente Ooststellingwerf.

- De buurtschap Koudenburg valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Haule, deels onder het dorp Haulerwijk.

- De buurtschap Koudenburg heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Koudenburg ligt rond de weg Koumansburg en het deel van de Tonckensweg (de N919) rond en Z van het kruispunt met de weg Koumansburg. Mogelijk valt de Polderweg (ook de N919) ook nog tot de buurtschap te rekenen. De buurtschap ligt NO en mogelijk ook O van het dorp Haule, Z van het dorp Haulerwijk, OZO en mogelijk ook ZO van het dorp Waskemeer, NW en mogelijk ook W van het dorp Veenhuizen, N van het dorp Fochteloo en NO van het dorp Oosterwolde.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Koudenburg omvat ca. 15 huizen met ca. 40 inwoners. Indien de Polderweg ook nog tot de buurtschap wordt gerekend, dan omvat de buurtschap ca. 25 huizen met ca. 65 inwoners.

Reactie toevoegen