Kremselen

Plaats
Buurtschap
Meierijstad
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Kremselen

Terug naar boven

Status

- Kremselen is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Meierijstad. T/m 2016 gemeente Sint-Oedenrode.

- De buurtschap Kremselen valt onder het dorp Boskant, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Sint-Oedenrode.

- De buurtschap Kremselen heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1895 kopie 1908 Kremsel, 1899 Kremseler.

Naamsverklaring
Achtergrond onbekend.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kremselen ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Eikenstraat, Populierenlaan (het gedeelte van deze weg tussen het kruispunt met de Eikenstraat en de bebouwde kom van het dorp Boskant), Boskantseweg (het gedeelte van deze weg tussen de bebouwde kommen van de dorpen Boskant en Sint-Oedenrode), Espendonk (het gedeelte van deze weg bij het kruispunt met de Boskantseweg), Belders, Broekdijk (het gedeelte van de weg W van huisnummer 10), Oudeweg, Hongerstraat en Liempdseweg (het gedeelte van deze weg O van het kruispunt met de weg Kremselen). De buurtschap ligt direct NNO van het dorp Boskant, direct WZW van het dorp Sint-Oedenrode, ZO van de dorpen Olland en Liempde, NNO van het dorp Best en NW van de dorpen Son en Breugel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Kremselen omvat ca. 80 huizen met ca. 200 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

- Geschiedenis van enkele panden in buurtschap Kremselen, met name betreffende de huidige huisnrs. 19 en 21.

Reactie toevoegen