Kreverhille

Plaats
Buurtschap
Hulst
Zeeuws-Vlaanderen
Zeeland

Kreverhille

Terug naar boven

Status

- Kreverhille is een buurtschap in de provincie Zeeland, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, gemeente Hulst. T/m 2002 gemeente Hontenisse.

- De buurtschap Kreverhille valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Walsoorden.

- De buurtschap Kreverhille heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
Kreverhil, Kevershil.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kreverhille ligt 3 km NW van het dorp Walsoorden en grenst in het N aan de Westerschelde. De buurtschap omvat 2 kerntjes: 1 rond de splitsing Kalverdijk / Molenweg en 1 rond de splitsing Molenweg / Zeedijk. Daarnaast is de buurtschap gelegen rond de weg Doorndijk. De buurtschap ligt verder NNO van het dorp Ossenisse, NW van het dorp Kloosterzande, Z van het dorp Hansweert en ZW van het dorp Kruiningen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat de buurtschap Kreverhille 14 huizen met 90 inwoners. Tegenwoordig heeft de buurtschap ca. 25 huizen met ca. 60 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

In Kreverhille heeft in ieder geval tot medio 19e eeuw een korenmolen gestaan.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- In Kreverhille is een stek aan de Westerschelde waar je kunt zeevissen. Het betreft strekdam de Prinsenbout, lokaal 'het kromme dammetje' genoemd.

Reactie toevoegen