Kromme Elleboog

Plaats
Buurtschap
Oldambt
Oldambt
Groningen

Kromme Elleboog

Terug naar boven

Status

- Kromme Elleboog is een buurtschap in de provincie Groningen, in de streek en gemeente Oldambt. T/m 1989 deels gemeente Finsterwolde (in 1990 over naar gemeente Reiderland, in 2010 over naar gemeente Oldambt), deels gemeente Midwolda (in 1990 over naar gemeente Scheemda, in 2010 over naar gemeente Oldambt).

- De buurtschap Kromme Elleboog valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Finsterwolde, deels onder het dorp Oostwold.

- De buurtschap Kromme Elleboog ligt binnen de bebouwde kommen van de dorpen Finsterwolde en Oostwold, maar heeft zelf geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1899 Kromme elboog.

Naamsverklaring
Elleboog in plaatsnamen heeft betrekking op een min of meer rechthoekige ombuiging in een straat of rivier. De weg maakt hier een bijna haakse kromming.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kromme Elleboog ligt rond de gelijknamige weg en de wegen Kromme Elleboog 2e Laan en Kromme Elleboog 3e Laan, in het ZW van het dorp Finsterwolde en in het O van het dorp Oostwold. In het W en Z grenst de buurtschap tegenwoordig aan het nieuwe waterrijke woongebied Blauwestad.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Kromme Elleboog omvat ca. 65 huizen met ca. 165 inwoners.

Reactie toevoegen