Kruisschot (Helmond)

Plaats
Buurtschap
Helmond
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Kruisschot (Helmond)

Terug naar boven

Status

- Kruisschot is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Helmond. T/m 1967 gemeente Bakel en Milheeze.

- De buurtschap Kruisschot valt, ook voor de postadressen, onder de stad Helmond.

- De buurtschap Kruisschot heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kruisschot ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Rijpelbaan (het gedeelte NW van het Sjef de Kimpepad), Scheidijk, Braaksestraat, Bakelsedijk (het korte gedeelte tussen de O tak van de Zuid-Willemsvaart ter plaatse en de Wolfsputter Baan) en Wolfsputter Baan (de N279; het gedeelte tussen de weg Bakelsedijk en Rembrandtlaan). De buurtschap ligt, ingeklemd tussen een aantal wegen, in tussen diverse gedeelten van de stad Helmond: tussen de nogal geïsoleerd liggende Helmondse wijken Dierdonk (direct ZW van deze wijk) en Rijpelberg en Brouwhuis (NNW van die wijken) en de rest van de stad Helmond (O en NO van die delen van Helmond), en verder tussen het Bakelse Bos en de O tak van de Zuid-Willemsvaart.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Kruisschot omvat ca. 15 huizen met ca. 40 inwoners.

Reactie toevoegen