Kruisschot (Stiphout)

Plaats
Buurtschap
Helmond
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Kruisschot (Stiphout)

Terug naar boven

Status

- Kruisschot is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Helmond. T/m 1967 gemeente Stiphout.

- De buurtschap Kruisschot valt onder het 'dorp in de stad' Stiphout, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Helmond.

- De buurtschap Kruisschot heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kruisschot ligt rond de wegen Kruisschotseweg (het gedeelte van deze weg NW van het kruispunt met de Eggenweg), Jonker Karellaan (het gedeelte van deze weg tussen het kruispunt met de Kruisschotseweg en het water de Goorloop), Lieshoutseweg (het gedeelte van deze weg NW van het kruispunt met de Kruisschotseweg), Wiebiegenweg en Geeneindseweg. De buurtschap ligt NW van het dorp Stiphout en de stad Helmond, ZZO van het dorp Lieshout, ZW van de dorpen Aarle-Rixtel en 'Beek en Donk' en NO van het dorp Nuenen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Kruisschot 6 huizen met 36 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 25 huizen met ca. 65 inwoners.

Reactie toevoegen