Kulert

Plaats
Buurtschap
Deurne
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Kulert

Terug naar boven

Status

- Kulert is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Deurne. T/m 1925 gemeente Deurne en Liessel.

- De buurtschap Kulert valt grotendeels onder het dorp Zeilberg en voor een klein deel onder het dorp Deurne. Voor de postadressen valt de buurtschap onder het dorp Deurne.

- De buurtschap Kulert heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kulert ligt rond de wegen Kulertseweg, Zeilbergsestraat (het gedeelte tussen het kruispunt met de weg Peellandsingel en de driesprong van de Zeilbergsestraat bij de Legerweg), Wittedijk (het gedeelte tussen de Kulertseweg en het kruispunt met de Hazenveldweg), Hazenveldweg, Vaarweg, De Eeuwsels en Diepenbroek. De buurtschap ligt direct N van het dorp Zeilberg en direct O van het dorp Deurne.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Kulert omvat ca. 100 huizen met ca. 250 inwoners.

Reactie toevoegen