Laar (Middelrode)

Plaats
Buurtschap
Sint-Michielsgestel
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Laar (Middelrode)

Terug naar boven

Status

- Laar is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Sint-Michielsgestel. T/m 1995 gemeente Berlicum.

- De buurtschap Laar valt grotendeels onder het dorp Middelrode, deels onder het dorp Berlicum. Het gedeelte van de buurtschap Laar dat onder het dorp Berlicum valt, valt ook voor de postadressen onder dat dorp. Maar het gedeelte van de buurtschap dat onder het dorp Middelrode valt, valt, net als dat dorp zelf, voor de postadressen ook onder het dorp Berlicum, omdat Middelrode in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek.

- De buurtschap Laar heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Laar ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Oud Laar, Nieuw Laar, Groenstraat (het gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de wegen Laar en De Oude Ploeg), Achterweg, Schellekesveld, Zandstraat (het gedeelte van deze straat buiten de bebouwde kom van het dorp Middelrode, W zijde) en Milrooijsedijk (het gedeelte van deze weg ZW van het kruispunt met de wegen Schellekesveld en Heikantsehoeve; W zijde). De buurtschap ligt direct N van het dorp Middelrode, ZO van het dorp Berlicum, ONO van het dorp Den Dungen, NO van de dorpen Maaskantje en Sint-Michielsgestel, ZW van het dorp Vinkel en WNW van de dorpen Heeswijk en Dinther.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Laar omvat ca. 85 huizen met ca. 215 inwoners.

Reactie toevoegen