Leemhorst

Plaats
Buurtschap
Venlo
Noord-Limburg
Limburg

Leemhorst

Terug naar boven

Status

- Leemhorst is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Venlo.

- De buurtschap Leemhorst valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Tegelen, en voor een heel klein deel, voor een pand, onder het dorp Belfeld.

- De buurtschap Leemhorst heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Leemhorst ligt rond het noordelijkste gedeelte van de Leemhorsterweg, rond de Rijfferstraat, rond het Z gedeelte van de weg Windhond, rond de oostelijkste gedeelten van de Bakenbosweg en rond de gedeelten van de Provincialeweg, de Streekweg en de A73 ter hoogte van deze wegen Windhond, Leemhorsterweg en Rijfferstraat. Al (de delen van) deze wegen liggen in elkaars directe nabijheid, met het kruispunt van de Streekweg, Provincialeweg, Bakenbosweg en de weg Windhond als het min of meer centrale punt. De buurtschap ligt Z van het dorp Tegelen, ZO van het dorp Steyl en NO van het dorp Belfeld.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Leemhorst 18 huizen met 86 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap nog steeds (of wederom) ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Reactie toevoegen