Lekermeer

Plaats
Buurtschap
Medemblik Koggenland
West-Friesland
Noord-Holland

Lekermeer

Terug naar boven

Status

- Lekermeer is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland, in grotendeels gemeente Medemblik (t/m 2006 gemeente Wognum, in 2007 over naar gemeente Medemblik), en deels gemeente Koggenland (t/m 1978 gemeente Berkhout, in 1979 over naar gemeente Wester-Koggenland, in 2007 over naar gemeente Koggenland).

- De buurtschap Lekermeer valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Wognum, deels onder het dorp Berkhout.

- De buurtschap Lekermeer heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Lekermeer ligt rond de gelijknamige weg en rond het gedeelte van de Grootweg bij het kruispunt met die weg. De buurtschap ligt ZW van het dorp Wognum, NNO van het dorp Berkhout, ONO van het dorp Zuidermeer, ZO van het dorp Wadway, W van het dorp Zwaagdijk-West, WNW van het dorp Zwaag en NW van de stad Hoorn.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Lekermeer omvat ca. 15 huizen met ca. 40 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

- Geschiedenis van de panden op huisnrs. 11 en 11a, in tekst en beeld.

Terug naar boven

Landschap, natuur en recreatie

- Vanaf de Lekermeer is het Lekerveen aangelegd, een voetpad dwars door de weilanden naar de Oude Gouw. Hiermee is een klein stukje van een heel oud voetpad dat liep vanaf de Oude Gouw in Wognum naar het Keern in Hoorn weer in ere hersteld.

Reactie toevoegen