Loveren (Cromvoirt)

Plaats
Buurtschap
Vught
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Loveren (Cromvoirt)

Terug naar boven

Status

- Loveren is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Vught. Cromvoirts deel: t/m 1932 gemeente Cromvoirt, in 1933 over naar gemeente Vught.

- De buurtschap Loveren valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Cromvoirt, deels onder het dorp Vught.

- De buurtschap Loveren heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Loveren ligt rond de wegen Loverensestraat, Pepereind, Boslaan (het gedeelte van deze weg N van de spoorweg), Hoeksestraat, Cromvoirtsedijk (het gedeelte ZO van het kruispunt bij de Hoeksestraat), Scheepenstraat, Cromvoirtse Putten, Oude Loonsebaan, Kruishoeveweg (het gedeelte van deze weg NW van de spoorweg), Cromvoirtsepad (het gedeelte van deze weg N van de spoorweg) en Boulevard. De buurtschap ligt rond de plas De IJzeren Man en direct Z en direct ZO van het dorp Cromvoirt, W van het dorp Vught, ZW van de stad 's-Hertogenbosch, ZZO van het dorp Vlijmen, ZO van het dorp Nieuwkuijk en NNO van het dorp Helvoirt.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Loveren omvat ca. 85 huizen en ca. 20 vakantieaccommodaties, met ca. 215 inwoners.

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je B&B e.d. in omgeving Loveren, met laagsteprijsgarantie!

Reactie toevoegen