Lutjekolhorn

Plaats
Buurtschap
Hollands Kroon
West-Friesland Kop van Noord-Holland
Noord-Holland

Lutjekolhorn

Terug naar boven

Status

- Lutjekolhorn is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, deels in de streek West-Friesland en deels in de streek Kop van Noord-Holland, gemeente Hollands Kroon. T/m 1989 deels gemeente Barsingerhorn, deels gemeente Wieringermeer; in 1990 deels over naar gemeente Niedorp, een deel van het andere deel blijft dan gemeente Wieringermeer, maar het andere deel daarvan wordt door middel van een grenscorrectie toegevoegd aan de gemeente Niedorp; in 2012 in zijn geheel over naar gemeente Hollands Kroon.

- De buurtschap Lutjekolhorn valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Kolhorn, deels onder het dorp Middenmeer.

- De buurtschap Lutjekolhorn heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Lutjekolhorn ligt rond de wegen Albert Beensweg en Havenweg (de N248; het gedeelte van deze weg rond en O van het kruispunt met de Albert Beensweg) en rond de kruispunten van de Schagerweg (ook de N248), Waardweg en Groetweg en Groetweg en Kolhornerweg. De buurtschap ligt rond het kruispunt van de waterwegen Kolhornerdiep, Waardkanaal, West-Friese Vaart en Groetkanaal, en ligt O van het dorp Kolhorn, WZW van het dorp Middenmeer, ZO van het dorp Wieringerwaard, NNW van het dorp Aartswoud, NNO van de dorpen Lutjewinkel en Winkel en ONO van het dorp Barsingerhorn.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Lutjekolhorn omvat ca. 20 huizen en een handvol bedrijfsgebouwen, met ca. 50 inwoners.

Reactie toevoegen