Lutterhartje

Plaats
Buurtschap
Hardenberg
Salland
Overijssel

Lutterhartje

Terug naar boven

Status

- Lutterhartje is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Hardenberg. Deel onder het dorp Lutten: t/m 30-6-1818 gemeente Hardenberg, per 1-7-1818 over naar gemeente Ambt Hardenberg, per 1-5-1941 over naar gemeente Hardenberg; deel onder het dorp De Krim: t/m 2000 gemeente Gramsbergen, in 2001 over naar gemeente Hardenberg.

- De buurtschap Lutterhartje valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Lutten, deels onder het dorp De Krim.

- De buurtschap Lutterhartje heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat. Wel is er ter plaatse een wit plaatsnaambordje "Oud Lutten", waarmee lijkt te zijn aangegeven dat Lutterhartje grotendeels als deelbuurtschap of onderdeel van de buurtschap Oud Lutten dient te worden gezien.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Lutterhartje ligt rond het gedeelte van de de Lutteresweg tussen de kruispunten met de Molenweg/de Korte Slagenweg en de Slagenweg. In het postcodeboek staat onder de postale plaatsnaam De Krim overigens niet "de Lutteresweg" (of "De Lutteresweg", zoals onder de postale plaatsnaam Lutten), maar "Lutteresweg" vermeld, hoewel dat dus niet is zoals het op het straatnaambordje staat. De buurtschap ligt NO van het dorp Lutten, Z van het dorp De Krim, NW van de stad Gramsbergen, N van de stad Hardenberg, ONO van het dorp Slagharen, OZO van het dorp Schuinesloot en ZO van het dorp Elim.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Lutterhartje omvat ca. 10 huizen met ca. 25 inwoners.

Reactie toevoegen