Meeren

Plaats
Buurtschap
Land van Cuijk
Noordoost-Brabant Land van Cuijk
Noord-Brabant

Meeren

Terug naar boven

Status

- Meeren is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente (en streek) Land van Cuijk. T/m 2021 gemeente Mill en Sint Hubert.

- De buurtschap Meeren valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Mill.

- De buurtschap Meeren heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Meeren ligt rond de wegen Langenboomseweg (het gedeelte van deze weg tussen de Dellenweg en de bebouwde kom van het dorp Mill), Zeelandsedijk (het oostelijkste gedeelte van deze weg), Hoenderstraat, Arendstraat, Uilweg, Pauwstraat, Reigerstraat, Sperwerstraat, Spechtstraat, Kampweg (exclusief de oostelijke tak van deze weg), Korhoenderstraat (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Mill), Zwaluwstraat, Eksterstraat, Vinkstraat, Postduifstraat, Lijsterstraat (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Mill), Veldweg, Nelissenweg, Udensedijk (het gedeelte van deze weg O en NO van het kruispunt met de Dellenweg), Schippersweg, Meerenweg, Koestraat, Paddenhoolseweg, Heufseweg, Nieuwenhofweg, Kapelweg en Hoogakkerweg. Een gedeelte van de buurtschap is bedrijventerrein. De buurtschap ligt direct W van het dorp Mill, ZO van het dorp Langenboom, OZO van het dorp Zeeland, Z van het dorp Escharen en NO van Vliegbasis Volkel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Meeren (dan: De Meeren) 22 huizen met 138 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 150 huizen en ca. 25 bedrijfsgebouwen, met ca. 375 inwoners.

Reactie toevoegen