Megelsum

Plaats
Buurtschap
Horst aan de Maas
Noord-Limburg
Limburg

Megelsum

Terug naar boven

Status

- Megelsum is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Horst aan de Maas. T/m 30-6-1969 gemeente Meerlo. Per 1-7-1969 over naar gemeente Meerlo-Wanssum, in 2010 over naar gemeente Horst aan de Maas.

- De buurtschap Megelsum valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Meerlo.

- De buurtschap Megelsum heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Megelsum ligt rond de gelijknamige weg, echter, vanuit het N en vanaf buurtschap Megelsum gezien, enkel tot en met huisnummer 38 van die weg (dat is het hoogste huisnummer ervan, bij een punt waar die weg zowel Megelsum als Gun heet, die laatste naam is echter voor adressen van de buurtschap Gun, die verderop, langs dezelfde weg, richting buurtschap Gun, liggen); verder rond de Monseigneur Jenneskensstraat, voor zover niet gelegen binnen de bebouwde kom van het dorp Meerlo; rond het Z gedeelte van de Peschweg tot de weg Dellekamp; rond de wegen Dellekamp en Haagveldweg, en rond het W gedeelte van de weg Kortenbos, tot en rond het kruispunt met de Megelsumseveldweg. De buurtschap ligt O van het dorp Meerlo.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Megelsum omvat ca. 55 huizen met ca. 140 inwoners.

Reactie toevoegen