Menzel

Plaats
Buurtschap
Bernheze
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Menzel

Terug naar boven

Status

- Menzel is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Bernheze. T/m 1993 gemeente Nistelrode.

- De buurtschap Menzel valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Nistelrode.

- De buurtschap Menzel heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Menzel ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Oud Menzel, Delst (het gedeelte van deze weg rond de kruispunten met de wegen Menzel en Oud Menzel), Udenseweg (het gedeelte van deze weg tussen de weg Menzel en het kruispunt met de Brandsestraat), Koudenoord (het gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de weg Mortel), Veldweg, Nieuwlandsesteeg, Kraaienweg, De Erven en Maashorstweg. De buurtschap ligt ZO van het dorp Nistelrode, aan weerszijden, maar voornamelijk O van de A50, NW van de stad Uden, W van het dorp Zeeland, ZO van het dorp Heesch en de stad Oss en NO van de dorpen Vorstenbosch en Loosbroek.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Menzel 40 huizen met 217 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 55 huizen met ca. 140 inwoners.

Reactie toevoegen