Moerenburg

Plaats
Buurtschap
Tilburg
Hart van Brabant
Noord-Brabant

Moerenburg

Terug naar boven

Status

- Moerenburg is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant, gemeente Tilburg. Berkel-Enschots deel: t/m 1996 gemeente Berkel-Enschot.

- De buurtschap Moerenburg valt, ook voor de postadressen, deels onder de stad Tilburg, deels onder het dorp Berkel-Enschot.

- De buurtschap Moerenburg heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Moerenburg ligt rond de wegen Moerenburgseweg, Oisterwijksebaan (het gedeelte van deze weg W van de A65 en O van het Wilhelminakanaal), Hoevensekanaaldijk (het gedeelte van deze weg Z van de spoorweg; O zijde), Spoorpad, Spoordijk (het gedeelte van deze weg tussen het kruispunt met de weg Hoevensekanaaldijk en de A65), Burgemeester Bechtweg (de N261; het gedeelte van deze weg tussen de spoorweg en de A65), Zonderlokstraat, Broekstraat, Zandstraat (het gedeelte van de straat W van de A65), Streepstraat (het gedeelte van deze weg Z van de spoorweg), Baksevenweg (het gedeelte van deze weg N van de A65), Koebrugseweg (in Berkel-Enschot), Koebrugse Weg (in Tilburg), Kommerstraat, Verbrande Brug, Meierijbaan (het gedeelte van deze weg O van het Wilhelminakanaal) en Meierijpad (het gedeelte van deze weg W van de A65). De buurtschap ligt direct ZO van de stad Tilburg, tussen verkeersknooppunt De Baars (A58/A65), de A65 en het Wilhelminakanaal, aan de watertjes De Leij en Voorste Stroom en N van het dorp Hilvarenbeek, ZW van het dorp Berkel-Enschot, WZW van het dorp Oisterwijk en WNW van het dorp Moergestel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Moerenburg omvat ca. 45 huizen met ca. 115 inwoners.

Reactie toevoegen