Molenhoek (Steenwijkerwold)

Plaats
Buurtschap
Steenwijkerland
Kop van Overijssel
Overijssel

Molenhoek (Steenwijkerwold)

Terug naar boven

Status

- Molenhoek is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Kop van Overijssel, gemeente Steenwijkerland. T/m 1972 gemeente Steenwijkerwold, in 1973 over naar gemeente Steenwijk, in 2001 over naar gemeente Steenwijkerland.

- Buurtschap Molenhoek heeft de postcode en - voor de post - de plaatsnaam van buur-buurtschap Basse (8342), en valt daarmee voor de post onder die formele woonplaats. In de praktijk valt de buurtschap onder het dorp Steenwijkerwold.

- De buurtschap Molenhoek heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Molenhoek ligt rond de Basserweg (vanaf huisnummer 6, in O en ZO richting). De buurtschap ligt direct O van buurtschap Basse, direct W van het dorp Steenwijkerwold, ZZW van het dorp Willemsoord, Z van het dorp De Blesse, ZO van het dorp Blesdijke en OZO van het dorp Paasloo.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Molenhoek omvat een handvol huizen, met ca. 20 inwoners.

Reactie toevoegen