Molenhuizen

Plaats
Buurtschap
Peel en Maas
Noord-Limburg
Limburg

Molenhuizen

Terug naar boven

Status

- Molenhuizen is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Peel en Maas.

- De buurtschap Molenhuizen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Maasbree.

- De buurtschap Molenhuizen heeft helaas geen plaatsnaamborden, zodat je alleen aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Molenhuizen ligt rond de gelijknamige weg, rond het bijna-kruispunt van die weg met de wegen Kerkdijk en Breestraat en rond die laatste weg Z van dat kruispunt. De buurtschap ligt Z van het dorp Maasbree en NW van het dorp Baarlo.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Molenhuizen omvat ca. 15 huizen met ca. 40 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Zorg en welzijn: - "Wij (Vera en haar team) zijn werkzaam op zorgboerderij de Paddestool in buurtschap Molenhuizen bij Maasbree. Waar voorheen champignons telen de inkomstenbron was, is het nu een gezellige, warme zorgboerderij geworden. Een zorgboerderij waar de deelnemers samen over vroeger en nu kunnen praten en het gevoel van toen deels kunnen herbeleven. Ouderen uit de regio kunnen hier op een zinvolle wijze hun dag besteden. Op de zorgboerderij is een dierenweide waar ezels, kippen, ganzen dagelijks door de deelnemers van de Paddestool verzorgd kunnen worden. Ook is de zorg van de moestuin in handen van en voor de deelnemers. Een fijn team van vrijwilligers en stagiaires helpT ons met ondersteunen van de dagelijkse werkzaamheden. Iedereen kan zijn kwaliteiten ontwikkelen en ontplooien, van de stagiaires tot medewerkers en van de deelnemers tot vrijwilligers. In een gezonde, vertrouwde en een warme geborgen omgeving, ontvang je professionele begeleiding waar je je op je gemak voelt om jezelf te kunnen en mogen zijn.

De Paddstool biedt een gevarieerd aanbod van activiteiten die betrekking hebben op het buitenleven. Het is fijn dat de bezoekers enige affiniteit hebben met het buitenleven. We doen samen de warme maaltijd verzorgen, met zelf geteelde en verzorgde groente uit eigen moestuin, die we dan ook samen opeten. De hobbydieren voeren, lekker wandelen, genieten van de omgeving en het samenzijn. Een leuk bloemstukje maken, hergebruiken van materialen en hier iets leuks van knutselen. Samen genieten van een lekker kopje bouillon of koffie, ouderwets kaarten of een 'groot' spel, aangepast aan onze cliënten. Lekker samen tijd maken en vooral genieten van rust en ruimte van het buitenleven. Dat is typisch zorgboerderij de Paddestool."

Reactie toevoegen