Nieuw- en Winnerstraat

Plaats
Buurtschap
Nederweert
Midden-Limburg
Limburg

Nieuw- en Winnerstraat

Terug naar boven

Status

- Nieuw- en Winnerstraat is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg, gemeente Nederweert.

- De buurtschap Nieuw- en Winnerstraat valt grotendeels onder het dorp Budschop, deels onder het dorp Ospel (het gedeelte onder dit dorp ook voor de postadressen). Het gedeelte onder het dorp Budschop ligt echter, evenals dit dorp zelf, voor de postadressen 'in' Nederweert, omdat Budschop in 1978 in het postcodeboek geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen.

- De buurtschap Nieuw- en Winnerstraat heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al kunnen ter plaatse de straatnamen Nieuwstraat en Winnerstraat je daar wel een vermoeden van geven.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Nieuw- en Winnerstraat ligt rond de wegen Nieuwstraat, Winnerstraat, Uliker, Kanaaldijk (het gedeelte tussen de Winnerstraat en de Winnerstraat), Julianastraat (het gedeelte tussen de Winnerstraat en de bebouwde kom van het dorp Nederweert, kern Budschop), Alexiastraat, Ospelseweg (het gedeelte tussen de Winnerstraat en de Klaarstraat) en Kreijelmusweg. De buurtschap Nieuw- en Winnerstraat ligt N van het dorp Nederweert, kern Budschop, en W en ZW van het dorp Ospel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 wordt de buurtschap Nieuw- en Winnerstraat onderscheiden in buurtschap Nieuwstraat (met 29 huizen en 162 inwoners) en buurtschap Winnerstraat (met 29 huizen en 153 inwoners). Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 80 huizen met ca. 200 inwoners.

Reactie toevoegen