Nieuwe Wetering (Mastenbroek)

Plaats
Buurtschap
Zwartewaterland Zwolle
Salland
Overijssel

Nieuwe Wetering (Mastenbroek)

Terug naar boven

Status

- Nieuwe Wetering is een langgerekte buurtschap met lintbebouwing in de provincie Overijssel, in de streek Salland, in grotendeels gemeente Zwartewaterland en deels gemeente Zwolle. T/m 31-7-1967 gemeente Zwollerkerspel (geheel), per 1-8-1967 grotendeels over naar gemeente Hasselt (in 2001 grotendeels over naar gemeente Zwartewaterland, deels over naar gemeente Zwolle), en, ook per 1-8-1967, voor een heel klein deel over naar gemeente Zwolle.

- De buurtschap Nieuwe Wetering valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Mastenbroek, deels onder de stad Zwolle.

- De buurtschap Nieuwe Wetering heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Nieuwe Wetering ligt rond de gelijknamige weg. De buurtschap ligt ook rond de eveneens gelijknamige wetering, W van de rivier het Zwarte Water, en O van het dorp Mastenbroek, W en ZW van de stad Hasselt, NNW van de stad Zwolle, Z van de stad Genemuiden, ZO van het dorp Kamperzeedijk en NO van het dorp 's-Heerenbroek.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 wordt buurtschap Nieuwe Wetering onderscheiden in Nieuwe Wetering Noordeinde, met 9 huizen en 65 inwoners, en Nieuwe Wetering Zuideinde, met 14 huizen en 100 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap Nieuwe Wetering ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Reactie toevoegen