Nieuwstad (Elburg)

Plaats
Buurtschap
Elburg
Veluwe
Gelderland

Nieuwstad (Elburg)

Terug naar boven

Status

- Nieuwstad is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Veluwe, gemeente Elburg.

- De buurtschap Nieuwstad valt, ook voor de postadressen, onder de stad Elburg.

- De buurtschap Nieuwstad heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Nieuwstad ligt rond de Nieuwstadsweg (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van de stad Elburg, dat wil zeggen: W van de Flevoweg (de N309)), de weg Nieuwstadspad en de gedeelten van de Parallelweg rond de kruispunten met de Nieuwstadsweg en het Nieuwstadspad. De buurtschap ligt in de O nabijheid van het Veluwemeer, direct W van de stad Elburg (en ZW van de vesting Elburg), NNO van de dorpen Doornspijk en Nunspeet, OZO van het dorp Biddinghuizen en NW van het dorp 't Harde.

Tot circa 2005 stond deze plaatsnaam foutief vermeld in de atlassen, namelijk op de plek van de wijk Molendorp, ZW van Elburg-vesting. Tegenwoordig staat de naam weer goed vermeld, namelijk direct W daarvan.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Nieuwstad 12 huizen met 109 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Reactie toevoegen