Nooitgedacht (Spijk Groningen)

Plaats
Buurtschap
Eemsdelta
Groningen

nooitgedacht_gr_plaatsnaambord.jpg

Raad eens wat het noordelijkste plaatsje is van de gemeente Delfzijl? Nooitgedacht. Dat had je vast nooit gedacht... ;-)

Raad eens wat het noordelijkste plaatsje is van de gemeente Delfzijl? Nooitgedacht. Dat had je vast nooit gedacht... ;-)

Nooitgedacht (Spijk Groningen)

Terug naar boven

Status

- Nooitgedacht is een buurtschap in de provincie Groningen, in de streek Hoogeland, gemeente Eemsdelta. T/m 1989 gemeente Bierum. In 1990 over naar gemeente Delfzijl, in 2021 over naar gemeente Eemsdelta.

- De buurtschap Nooitgedacht valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Spijk.

- De buurtschap Nooitgedacht ligt buiten de bebouwde kom en heeft daarom witte plaatsnaamborden.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1984 Nooitgedacht.

Naamsverklaring
Oorspronkelijk een huisnaam. Op een boerderij bij Nieuwveen staat te lezen: "Nooitgedacht maar toch verkregen, niet verdiend, 't is door Gods zegen".(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Nooitgedacht ligt N van Spijk, ZO van Oudeschip, rond de Oostpolderweg, voor zover gelegen direct Z van de driesprong met de Dijkweg, in het noordelijkste puntje van de gemeente Delfzijl (en idem van de voormalige gemeente Bierum).

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Nooitgedacht omvat - volgens de begrenzing conform de plaatsnaamborden ter plekke - slechts een 6-tal panden (zijnde Oostpolderweg 9 t/m 19).

Terug naar boven

Beeld

- Filmpje van een fietstocht van buurtschap Nooitgedacht naar het dorp Spijk, door Tjerk Bos, op zijn site De Bijrijder, waar hij nog veel meer van dit soort filmpjes heeft geplaatst uit de noord-Groningse gemeenten.

Terug naar boven

Links

- Zorg: - "Het voornaamste doel van Zorgboerderij Feniks in buurtschap Nooitgedacht bij Spijk is een zinvolle en gezellige dagbesteding te geven aan onze gasten/deelnemers/bewoners (met zorgvraag), onder deskundige begeleiding die aansluit bij de wensen van de deelnemers, waarin welzijn en persoonlijke ontwikkeling voorop staan. Zelfredzaamheid en meedoen in de samenleving is voor ieder individu belangrijk en daar zullen we je bij helpen. Wij streven ernaar een zorgboerderij te zijn met een zo groot mogelijk sociaal en maatschappelijk karakter in een prettige omgeving van dieren, groen en natuur. Vanuit deze groene agrarische omgeving bieden we structuur, ontspanning, sociale contacten en werken vanuit een warme, huiselijke sfeer waarin normalisering en respect een uitgangspunt is. Een plek waar je je veilig en thuis voelt."

Reactie toevoegen