Noord

Plaats
Buurtschap
Land van Cuijk
Noordoost-Brabant Land van Cuijk
Noord-Brabant

Noord

Terug naar boven

Status

- Noord is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente (en streek) Land van Cuijk. T/m 1993 gemeente Wanroij. In 1994 over naar gemeente Sint Anthonis, in 2022 over naar gemeente Land van Cuijk.

- De buurtschap Noord valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Wanroij.

- De buurtschap Noord heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Noord ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Noordstraat (het gedeelte O van de Boompjesweg en W van de weg Haarhamer; Z zijde) en Zoetendaal (het gedeelte N van het kruispunt met de wegen Klef en Kuilsendijk). De buurtschap ligt gedeeltelijk binnen de bebouwde kom van het dorp Wanroij. De buurtschap Noord ligt direct W van het dorp Wanroij, ZO van het dorp Mill, ZZW van het dorp Sint Hubert, O van het dorp Wilbertoord en van Vliegbasis Volkel en NNO van het dorp Landhorst.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Noord (dan: De Noord) 11 huizen met 52 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Reactie toevoegen