Ofwegen

Plaats
Buurtschap
Kaag en Braassem
Zuid-Holland

Ofwegen

Terug naar boven

Status

- Ofwegen is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, gemeente Kaag en Braassem. T/m 1990 gemeente Woubrugge, in 1991 over naar gemeente Jacobswoude, in 2009 over naar gemeente Kaag en Braassem.

- De buurtschap Ofwegen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Woubrugge.

- De buurtschap Ofwegen heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Ofwegen ligt rond de gelijknamige weg (deels de N446) en rond het einde van de Kerkweg (ook de N446), waar deze overgaat in de weg Ofwegen. De buurtschap ligt Z van het water de Wijde Aa, ZW van het Braassemermeer, en ligt verder W van het dorp Woubrugge, NW van het dorp of de stad Alphen aan den Rijn, N van het dorp Koudekerk aan den Rijn, NO van het dorp Zoeterwoude-Rijndijk, O van het dorp Leiderdorp, ZO van het dorp Hoogmade, ZZW van het dorp Nieuwe Wetering en ZW van het dorp Roelofarendsveen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Ofwegen 9 huizen met 77 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 20 huizen en ca. 10 vakantieaccommodaties, met ca. 45 inwoners.

Reactie toevoegen