Ooster-Dalfsen

Plaats
Buurtschap
Dalfsen
Salland
Overijssel

Ooster-Dalfsen

Terug naar boven

Status

- Ooster-Dalfsen is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Dalfsen.

- De buurtschap Ooster-Dalfsen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Dalfsen.

- De buurtschap Ooster-Dalfsen heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Ooster-Dalfsen ligt rond de wegen Oosterdalfsersteeg (het gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de weg Gerner Es), Welsummerweg (het gedeelte van deze weg tussen rond het kruispunt met de weg De Stokte en rond huisnummer 53), De Stokte (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 5 en 5a, in W richting) en Brinkweg (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de weg De Stokte). De buurtschap ligt in de N en de W nabijheid van de rivier de (Overijsselse) Vecht, en ligt direct O van het dorp Dalfsen, ZW van het dorp Oudleusen, WNW van het dorp Vilsteren, WZW van de stad Ommen, NO van het dorp Hoonhorst, NNO van het dorp Heino, ZZW van het dorp Nieuwleusen en ZW van het dorp Balkbrug.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Ooster-Dalfsen (dan: Oosterdalfsen) 22 huizen met 144 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 25 huizen met ca. 65 inwoners.

Reactie toevoegen