Oosterholt

Plaats
Buurtschap
Kampen
Salland
Overijssel

Oosterholt

Terug naar boven

Status

- Oosterholt is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Kampen. T/m 1996 gemeente IJsselmuiden.

- De buurtschap Oosterholt valt, ook voor de postadressen, onder het dorp IJsselmuiden.

- De buurtschap Oosterholt heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Oosterholt ligt rond de wegen Oosterholtseweg (het gedeelte van deze weg ZO van het kruispunt met de Veilingweg), Oosterholtsesteeg, Sonnenbergweg (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 9, in N en NW richting) en Kamper Wetering (het gedeelte van deze weg W van het kruispunt met de weg Bosjessteeg). De buurtschap ligt direct ZO van het dorp IJsselmuiden, in de O en N nabijheid van de rivier de IJssel, O van de stad Kampen, NNW van het dorp Wilsum en NW van het dorp 's-Heerenbroek en de stad Zwolle.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Oosterholt 23 huizen met 150 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 50 huizen met ca. 125 inwoners.

Reactie toevoegen