Oudesluis (Klaaswaal)

Plaats
Buurtschap
Hoeksche Waard
Hoeksche Waard
Zuid-Holland

Oudesluis (Klaaswaal)

Terug naar boven

Status

- Oudesluis is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in de streek en gemeente Hoeksche Waard. T/m 1983 grotendeels gemeente Klaaswaal, deels gemeente Numansdorp, in 1984 in zijn geheel over naar gemeente Cromstrijen, in 2019 over naar gemeente Hoeksche Waard.

- De buurtschap Oudesluis valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Klaaswaal, deels onder het dorp Numansdorp.

- De buurtschap Oudesluis heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Oudesluis ligt rond de kruispunten van de wegen Bommelskousedijk, Schenkeldijk, Rijksstraatweg (de N488) en Boomdijk. De buurtschap ligt Z van het dorp Klaaswaal, N van het dorp Numansdorp, O van de A29, ONO van het dorp Zuid-Beijerland, ZW van de dorpen Westmaas en Mijnsheerenland en WNW van het dorp Strijen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Oudesluis 18 huizen met 133 inwoners onder de gemeente Klaaswaal. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Reactie toevoegen