Pandgat

Plaats
Buurtschap
Oirschot
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Pandgat

Terug naar boven

Status

- Pandgat is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Oirschot.

- De buurtschap Pandgat valt onder het dorp Spoordonk, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Oirschot.

- De buurtschap Pandgat heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Pandgat ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Spoordonkseweg (het gedeelte van deze weg tussen de bebouwde kom van het dorp Spoordonk en rond het kruispunt met de wegen Kampsesteeg en Mousten; N zijde), Kampsesteeg, Melklanden, 't Ven en Nieuwedijk (het gedeelte van deze weg ZW van het kruispunt met de noordelijkste tak van de weg Pandgat). De buurtschap ligt direct O en NO van het dorp Spoordonk, NW van de dorpen Oirschot en Best, ZZW van het dorp Boxtel, ZO van de dorpen Moergestel en Oisterwijk, NO van het dorp Haghorst, ZW van het dorp Middelbeers en ZZW en van het dorp Oostelbeers.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Pandgat omvat ca. 75 huizen met ca. 190 inwoners.

Reactie toevoegen