Ponte Avancé

Plaats
Buurtschap
Sluis
Zeeuws-Vlaanderen
Zeeland

Ponte Avancé

Terug naar boven

Status

- Ponte Avancé is een buurtschap in de provincie Zeeland, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, gemeente Sluis. T/m 31-3-1970 gemeente IJzendijke. Per 1-4-1970 over naar gemeente Oostburg, in 2003 over naar gemeente Sluis.

- De buurtschap Ponte Avancé valt, ook voor de postadressen, onder het dorp IJzendijke.

- De buurtschap Ponte Avancé heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

Spelling
Het is weleens lastig om de exacte schrijfwijze van een plaatsnaam te achterhalen; in dit geval staat in de plaatsnamenindex van de Topografische atlas Zeeland() Ponte-Avancé (met koppelteken) en op de plattegrond in diezelfde atlas staat de naam zonder koppelteken... Ponte Avancé is geen formele woonplaats (waardoor de spelling van deze buurtschap waarschijnlijk nooit formeel is vastgesteld) en ter plekke staan ook geen plaatsnaamborden, dus is de spelling niet te verifiëren.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Ponte Avancé ligt 2 km ZO van de stad IJzendijke, rond de T-splitsing Isabellaweg / Westdijk. De buurtschap ligt verder ZW van het dorp Biervliet, NNO van de plaats Watervliet in België, NO van de plaats Waterland-Oudeman in België en OZO van het dorp Waterlandkerkje.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Ponte Avancé omvat een handvol huizen met ca. 20 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Oorlogsmonument. Het opschrift op het monument luidt: "Door een tragisch ongeval op 20 oktober 1944 verloren 37 Engelse en Canadese soldaten het leven op deze akker. Zij stierven voor onze vrijheid." Op de plaquette in het midden van het monument staan de namen van de omgekomen militairen.

Reactie toevoegen