Posthoorn (Kamperveen)

Plaats
Buurtschap
Kampen Oldebroek
Salland Veluwe
OverijsselGelderland

Posthoorn (Kamperveen)

Terug naar boven

Status

- Posthoorn is een buurtschap in grotendeels de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Kampen (t/m 1936 gemeente Kamperveen, in 1937 over naar gemeente IJsselmuiden, in 2001 over naar gemeente Kampen), en deels de provincie Gelderland, in de streek Veluwe, gemeente Oldebroek.

- De buurtschap Posthoorn valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Oosterwolde. Voor het andere en grootste deel ligt de buurtschap zogenaamd 'in' de 'woonplaats' Kamperveen, maar dat is in de praktijk helemaal geen plaats maar alleen een voormalige gemeentenaam. Maar gemeente en/of PTT hebben er nu eenmaal kennelijk voor gekozen om de buurtschappen van de voormalige gemeente Kamperveen gezamenlijk de postale plaatsnaam Kamperveen te geven. Dit deel van de buurtschap zal, aangezien dit het dichtstbij gelegen dorp is, in de praktijk eveneens onder Oosterwolde vallen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Posthoorn ligt NO van het dorp Oosterwolde, direct NO van de Zwarteweg en ook direct O van de Gelderse Gracht, die deels de provincies Gelderland en Overijssel scheidt, en rond het einde van de Wittensteinse allee, direct ZW van het Gelderse gedeelte van de buurtschap Zuideinde. Verder ligt de buurtschap Z van de stad Kampen, WZW van het Knooppunt Hattemerbroek (A28/A50), W van de A28, WNW van het dorp Wezep en NO van het dorp Oldebroek.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Posthoorn omvat ca. 10 huizen met ca. 20 inwoners.

Terug naar boven

Beeld

- Veehouder Gerrit uit buurtschap Posthoorn vlogt regelmatig over zijn bezigheden. Daar is hij mee begonnen omdat hij en zijn vrouw hier met name van stedelingen regelmatig vragen over kregen. Op deze wijze biedt hij belangstellenden een 'inkijkje' in hoe het er op zijn agrarische bedrijf aan toegaat.

Reactie toevoegen