Noord-Holland

Noord-Holland

Het oude gemaal 't Kabel in de gelijknamige buurtschap is in 2014 vervangen door een nieuw exemplaar dat weer helemaal aan de eisen des tijds voldoet. Een heel vriendelijk gemaal, want ARBO-, milieu- én visvriendelijk. (© www.spaansbabcock.com/nl)
Haarlemmermeer
Buurtschap 't Kruis moet plaatsnaamborden ontberen. Slechts een richtingbordje in Heerhugowaard verwijst naar de buurtschap.
Dijk en Waard
't Veld is een dorp in de provincie Noord- Holland, in de streken West-Friesland (geografisch) en Kop van Noord-Holland (bestuurlijk), gem. Hollands Kroon. T/m 31-7-1970 viel het dorp deels onder de gem. Nieuwe Niedorp, deels onder de gem. Oude Niedorp.
Hollands Kroon
Schagen Hollands Kroon
Abbenes, dorpsgezicht (© H.W. Fluks)
Haarlemmermeer
In 1927 is gestart met het aanleggen van de Afsluitdijk. Na vijf jaar hard werken aan deze megaklus is de dijk (eigenlijk: dam) in 1932 gereedgekomen. Op de foto het dichten van het laatste gat.
Súdwest-Fryslân Hollands Kroon
Beets, aan de Korsloot, vroeger een open verbinding met de Zuiderzee
Edam-Volendam
Als eerbetoon aan inwoonster en schaatskampioene Esmee Visser is de ijsbaan van Beinsdorp tijdens Beinsdorp Local Live 2018 omgedoopt tot Esmee Visser IJsbaan, én heeft Esmee een door de inwoners ingezamelde cheque van 2.018 euro gekregen.
Haarlemmermeer
Hollands Kroon
Bikbergen is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek 't Gooi, in deels gemeente Huizen, deels gemeente Gooise Meren.
Huizen Gooise Meren
Drechterland
Hollands Kroon
Hollands Kroon
Dijk en Waard
Haarlemmermeer
Haarlemmermeer
Uitgeest Zaanstad
Gooise Meren
Ter plekke rondkijkend, zou je kunnen denken dat het gebied Crailo alleen onder de gem. Huizen valt omdat alleen dat gedeelte plaatsnaamborden heeft, maar het gebied valt onder nog meer gemeenten. Kijk maar onder het kopje Status en ligging.
Huizen Blaricum
Haarlemmermeer

Pagina's