Zeeland

Zeeland

Abbekinderen, sinds 2011 is de identiteit van deze buurtschap ter plekke expliciet zichtbaar door plaatsnaamborden dankzij de inzet van inwoner mr. W. Sloots. Dit deel van de buurtschap ligt in de gem. Kapelle.
Kapelle Goes
Arnemuiden is een dorp in de provincie Zeeland, in de streek Walcheren, gemeente Middelburg. Het was een zelfstandige gemeente t/m 1996.
Middelburg
Gemeente Axel anno ca. 1870, kaart J. Kuijper (collectie www.atlasenkaart.nl)
Terneuzen
Bath is een dorp in de provincie Zeeland, in de streek Zuid-Beveland, gemeente Reimerswaal. Het was een zelfstandige gemeente t/m 1877.
Reimerswaal
Beldert is een buurtschap in de provincie Zeeland, in de streek en gemeente Schouwen-Duiveland. T/m 1960 gemeente Dreischor. In 1961 over naar gemeente Brouwershaven, in 1997 over naar gem. Schouwen-Duiveland. De buurtschap valt onder het dorp Dreischor.
Schouwen-Duiveland
Biervliet is een dorp in de provincie Zeeland, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, in grotendeels gemeente Terneuzen, deels gemeente Sluis. Het was een zelfstandige gemeente t/m 31-3-1970.
Terneuzen Sluis
Bloois is een voormalige buurtschap, heerlijkheid en gemeente. Het was een zelfstandige gem. t/m 1814. In 1815 over naar gem. Bommenede, per 4-4-1866 over naar gem. Zonnemaire, in 1961 over naar gem. Brouwershaven, in 1997 o/n gem. Schouwen-Duiveland.
Schouwen-Duiveland
De buurtschap Boerengat is - evenals de W ervan gelegen hebbende buurtschap Hoogedijk - in de jaren negentig afgebroken omdat het volgens de veiligheidsnormen te dicht bij de chemische industrie van DOW lag.
Terneuzen
Bommenede, verovering, 1575
Schouwen-Duiveland
De buurtschap Brigdamme heeft witte plaatsnaamborden en valt daarom vermoedelijk formeel binnen de bebouwde kom van het dorp Sint Laurens.
Middelburg
Brijdorpe, woonhuis achter haag
Schouwen-Duiveland
Brouwershaven
Schouwen-Duiveland
Gezien de inpoldering van haar grondgebied in 1468 heeft Bruinisse, in de volksmond Bru, in 2018 het 550-jarig bestaan gevierd.
Schouwen-Duiveland
Als je het dorp Burgh-Haamstede binnenkomt, worden de dorpsdelen Burgh en Haamstede aangegeven met witte onderbordjes. Ook in het dorpscentrum, bij de overgang van de dorpsdelen, staat dit met witte bordjes aangegeven.
Schouwen-Duiveland
Burghsluis is een buurtschap in de provincie Zeeland, op het schiereiland en in de gemeente Schouwen-Duiveland. T/m 1960 gemeente Burgh. In 1961 over naar gemeente Westerschouwen, in 1997 over naar gemeente Schouwen-Duiveland.
Schouwen-Duiveland
Campensnieuwland, op een informatiepaneel ter plekke kun je lezen wat er zo bijzonder is aan deze buurtschap. (© H.W. Fluks)
Noord-Beveland
Capelle, buurtschapsgezicht
Schouwen-Duiveland
Aangekomen in Colijnsplaat
Noord-Beveland
Goes Borsele
Door het waterschap zijn de afgelopen jaren veel plaatsnaamborden bij buurtschappen in Zeeuws-Vlaanderen geplaatst, zodat je als voorbijganger eindelijk kunt zien door welke buurtschappen je heen komt. Mooi!
Terneuzen
Terneuzen
Terneuzen
Terneuzen
Borsele
Den Osse was vanouds een buurtschap, maar is tegenwoordig vooral bekend als badplaats, en valt voor de post onder de naburige stad Brouwershaven.
Schouwen-Duiveland
Dijkhuisjes is een buurtschap in de provincie Zeeland, in de streek en gemeente Schouwen-Duiveland. T/m 3-4-1866 gemeente Bommenede. Per 4-4-1866 over naar gem. Zonnemaire, in 1961 over naar gem. Brouwershaven, in 1997 over naar gem. Schouwen-Duiveland.
Schouwen-Duiveland
Gemeente Dreischor anno ca. 1870, kaart J. Kuijper (collectie www.atlasenkaart.nl)
Schouwen-Duiveland
Wapen van het voormalige eiland Duiveland op het gelijknamige gemaal in Ouwerkerk
Schouwen-Duiveland
Schouwen-Duiveland
Korenmolen De Lelie in Elkerzee dateert uit 1868 en is een mooi rustpunt voor een hapje en een drankje. Ook prima voor een feestje.
Schouwen-Duiveland
Ellemeet, boerderij met hooimijt
Schouwen-Duiveland
Reimerswaal
Geersdijk is een dorp in de provincie Zeeland, gemeente Noord-Beveland. T/m 1994 gemeente Wissenkerke.
Noord-Beveland

Pagina's