Rading

Plaats
Buurtschap
Hilversum
Gooi en Vechtstreek 't Gooi
Noord-Holland

Rading

Terug naar boven

Status

- Rading is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek Gooi en Vechtstreek en in de streek 't Gooi, gemeente Hilversum.

- De buurtschap Rading valt, ook voor de postadressen, onder de stad Hilversum.

- De buurtschap Rading heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen. Bovendien is de weg Rading als zodanig veel langer dan het gedeelte ervan waar de buurtschap ligt. Er hebben wel blauwe plaatsnaamborden (komborden) gestaan, maar die zijn op enig moment verdwenen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Rading ligt rond de gelijknamige weg, ongeveer rond het centrale gedeelte, en de (vrij korte) O takken ervan ter plaatse. Het betreft de huisnummers 1B t/m 51 (alleen oneven). De buurtschap ligt direct ZW van de stad Hilversum, direct O van het dorp Nieuw-Loosdrecht, OZO van het dorp Oud-Loosdrecht en NW van het dorp Hollandsche Rading.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Rading omvat ca. 25 huizen met ca. 65 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Zorg: - "Landgoed de Rading (huisnr. 1b) biedt een beschermde werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kan ook op basis van dagbesteding. Zowel in de winkel, in de lunchroom als op de tuinderij werken mensen onder begeleiding mee. Door de veelheid aan activiteiten is er de mogelijkheid om afwisselend werk te doen en veel nieuwe dingen te leren. Om dit alles mogelijk te maken werken we nauw samen met Tomingroep, gemeenten en diverse zorginstellingen. Wij zijn aangesloten bij Stichting Landzijde."

Reactie toevoegen