Reedijk

Plaats
Buurtschap
Hoeksche Waard
Hoeksche Waard
Zuid-Holland

Reedijk

Terug naar boven

Status

- Reedijk is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in de streek en gemeente Hoeksche Waard. T/m 31-8-1855 deels gemeente Goidschalxoord (per 1-9-1855 over naar gemeente Heinenoord), deels gemeente Heinenoord (blijft ook per 1-9-1855 deze gemeente) en deels gemeente Mijnsheerenland (blijft ook per 1-9-1855 deze gemeente); in 1984 gaan alle delen over naar gemeente Binnenmaas, in 2019 over naar gemeente Hoeksche Waard.

- De buurtschap Reedijk valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Heinenoord en deels onder het dorp Mijnsheerenland.

- De buurtschap Reedijk heeft officiële, blauwe plaatsnaamborden en heeft daarmee een bebouwde kom.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1840 Reedijk.

Naamsverklaring
Waarschijnlijk betreft het hier een dijk die als ree diende, d.w.z. een scheiding vormde.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Reedijk ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Westdijk (het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de Provincialeweg (de N217) en de Buijensweg), Kreekkade, Oud-Heinenoordseweg (de twee hiervoor genoemde wegen de gedeelten Z van de Provincialeweg) en Maasweg (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de Doesburgerweg en de Raadhuislaan). De buurtschap is gedeeltelijk bedrijventerrein.

De buurtschap ligt direct Z en ZO van het dorp Goidschalxoord, Z en ZW van het dorp Heinenoord, N en NW van het dorp Mijnsheerenland, O en OZO van het dorp Oud-Beijerland, ligt rond de A29 en ligt WNW van het dorp Puttershoek.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Reedijk 8 huizen met 50 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 40 huizen en ca. 25 bedrijfsgebouwen, met ca. 90 inwoners.

Reactie toevoegen